Tør luft kan trigge astma og genere slimhinderne

AirExchange® Breeze Hvid luftfugter.

Praktiske råd til hvad du selv kan gøre ved tør luft

Vintervejr og huse med aircondition har en tendens til at gøre luften for tør. Når luftfugtigheden kommer under 30%, vil de fleste mennesker begynde at få problemer. Med tør luft bliver astma værre. Halsen bliver udtørret, stemmen mere hæs og vi får tendens til at hoste. Øjnene driller og vi kan få ondt i hovedet. Ru og tør hud, sprukne læber.

Tips til at slippe af med tør luft
Døjer du med tør luft, så tjek hygrometeret. Luftfugtigheden skal gerne være omkring 40%. Er fugtigheden lavere, så tjek temperaturen i din bolig. Tør luft kan simpelthen skyldes at rummet er for varmt.

Er temperaturen i orden, og luften stadigvæk for tør, så lad døren stå åben når du går i bad og lad emhætten være slukket når du koger æg. Det lyder som simple råd, men de virker.

Fortsætter problemet, kan man angribe det mere videnskabeligt med en luftfugter. En god luftfugter måler fugtigheden i din bolig og regulerer fugtigheden så du slipper for problemer med tør luft. Husk virus er glad for tør luft (hvis en virus kan være glad), fordi virus flyver bedre i tør luft end i luft med den rigtige luftfugtighed.

Se de bedste luftfugtere her.